Google’a karşı büyük savaş!

Fox, The Times, New York Post ve The Wall Street Journal gibi dünya çapında medya kuruluşlarını elinde bulunduran News Corporation’ın sahibi Rupert Murdoch bu kez ciddi.

Daha önce de sahibi olduğu gazetelerin internet sitelerine erişimi paralı hale getirme planlarını açıklayan Murdoch şimdi de Google’a fena halde kafayı takmış durumda. Kızgınlığının sebebi ise bütün dünyanın bilgiye erişim için sadece Google’ı kullanıyor olmasından kaynaklanan tekelleşme.

Murdoch, Google’ın hem reklamcılık dünyasında hem de bilgiye erişim konusunda tam bir tekel haline geldiğini ve bütün dünyadaki bilgi akışını kontrol altında tuttuğunu düşünüyor ve bu durumun getireceği zararlar konusunda insanların dikkatini çekmeye çalışıyor.
Murdoch ilk hamle olarak sahibi olduğu News Corporation’a bağlı olan Fox, Twentieth Century Fox, The Sun, The Times, New York Post ve The Wall Street Journal gibi dev medya kuruluşlarının internet sitelerinin Google indeksinden çıkarılması için düğmeye bastı.  Bu kararına destek verecek ve sitelerini Google indeksinden çıkaracak mangal yürekli destekçiler arayan Murdoch’ın başlattığı bu kampanyanın akıbetinin ne olacağı merak konusu.

Kaynak: Cnet Türkiye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *