Itunes – Old Account Deauthorization


Itunes kullanıcılarının bildiği üzere oluşturduğunuz hesap için Apple tarafından sadece 5 bilgisayar yetkilendirilmesine izin veriliyor. Bilgisayarınıza format attıysanız, bilgisayarınızı artık kullanmayacaksanız, bu sayı her yeni bilgisayar Authorizeedildikten sonra sizin limitinizi etkiliyor.  Kullanılmayan bilgisayarınız varsa ve mevcut hesabınızı kullanmak istiyorsanız kullanılmayan bilgisayarları Itunes Authorized Computers altından kaldırmak için şu adımları izlemeniz gerekiyor.

1- Itunes uygulaması açıkken; sırasıyla Store / View My Account (mail adresiniz) yolunu izleyin.

2- Karşınıza Itunes hesabınıza ait kullanıcı adı ve parola sorgu ekranı çıkacaktır. E-mail adresinizi ve şifrenizi gerekli bölümlere yazıp View Account yolunu izleyin.

3- Ardından Computer Authorizations bölümünde bugüne kadar kaç bilgisayarıauthorize ettiğiniz bilgisini göreceksiniz. Bu sayı eğer 5 olduysa, deauthorize allbölümüne tıklayın ve tüm bilgisayarların hesabınızla ilişkilendirilmesini kaldırın.

4- Bu işlemlerden sonra Itunes uygulamasını çalıştırdığınız bilgisayarınızı tekrarauthorize etmeniz gerekecektir.

5- Son olarak şu anda kullanmış olduğunuz bilgisayarı authorize etmek için; Itunes menüsünden Store / Authorize This Computer… yolunu izleyin ve kullanıcı adı – parolanızı girip işlemi tamamlayın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra sadece son olarak kullanmakta olduğunuz bilgisayarın yetkilendirildiğini ve önceki bilgisayarlarınızın bundan böyle Itunes hesap limitini etkilemediğini göreceksiniz.


One response to “Itunes – Old Account Deauthorization”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *