Office 2007 Uygulamasına Service Pack2 Entegrasyonu

Arkadaşlar pek çok kullanıcının ortak sorunudur Windows ve Office uygulamalarının bitmek bilmeyen güncelleştirmeleri. Kotalı internet bağlantısına sahip olan kullanıcıların kotasının 1/3 lik kısmı bu güncelleştirmelere gidebiliyor çoğu zaman. O yüzden dün uyguladığım office uygulamasına service pack 2 entegrasyonunu bu yazımda sizlerle paylaşacağım.

1-Öncelikli olarak elimizdeki office 2007 cd’si içerisinde yer alan tüm dosyaları daha sonradan kullanacğaımız bir komuta kolaylık olsun diye c:\Office2007 gibi bir klasöre kopyalıyoruz.

NOT: 2 kelimelik klasör adı girmeyin, service pack’i entegre ederken hata veriyor. Yada bu kelimeleri bitişik yazın.

2-Service Pack 2′ye ait olan (office2007sp2-kb953195-fullfile-tr-tr.exe) dosyasını herhangi bir klasöre atmadan, C:\ nin altına kopyalayın.

3-Daha sonra Başlat/Çalıştır (Windows Tuşu + R) bölümüne gelip şu komutu yazıyoruz.

C:\office2007sp2-kb953195-fullfile-tr-tr.exe /extract:C:\Office2007\Updates\

Komut çalıştıktan sonra Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) size onay penceresini getirecektir. Bu pencereyi onaylayın.

4- Ardından karşınıza çıkan lisans sözleşmesini kabul edin ve Devam’a tıklayın. İşlem sonunda karşınıza gelen pencereye Tamam diyin.

Office 2007′nize service pack 2 entegre edilmiş olacaktır. Bu dakikadan sonra dosyalarınızı cd’ye yazıp kurulumlarınızdan yeniden office 2007′ye service pack yüklemek zorunda kalmazsınız.

 

NOT: Service Pack 2 entegrasyonundan sonra klasörün boyutu yaklaşık 945 Megabyte oluyor. O yüzden cd yerine dvd bulundurmanızda fayda var.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *