Speedtouch 330 Modem Kurulumu Hakkında

Bir zamanların popüler adsl modemlerinden Speedtouch 330 modemin yükleme cd’lerini kaybeden kullanıcıların sorun yaşadığı bilgisini aldıktan sonra bu yazımı sizinle paylaşmak istedim. Türkiyede dağıtılan Cd’lerde VPI ve VCI ayarları otomatik olarak tanımlanmış ya da kurulum esnasında tanımlanabilir durumda karşımıza gelmekteydi. Ancak araştırmalarıma rağmen Türkiye’de dağıtılan cd’nin içeriğini internet üzerinde bulamadım. Bunun için Speedtouch Yeni Zelanda resmi sitesi üstünde yer alan yükleme dosyasını indirdim ve VPI – VCI ayarlarını kayıt defterinden düzelttim. Arkadaşlar ürünün cd’sini kaybettim diye üzülmeyin çünkü yapmanız gereken şeyler oldukça basit. Öncelikle http://www.speedtouch.net.nz/Software/ST330_USB/Tempest.zip adresine girip uygulamayı bilgisayarımıza indiriyoruz. Ardından sıkıştırılmış dosyaları bir klasöre çıkartıp, Setup.exe ikonuna çift tıklıyoruz. Kurulum esnasında modemi takın çıakrtın gibi ibarelerle karşılabilirsiniz. Kurulum işlemleri bittikten sonra modemin VPI ve VCI değerlerini 0-100 olarak verdiğini göreceksiniz. Bunu değiştirebilmek için ise;

1-Başlat/Çalıştır satırına gelip kutucuğa regedit yazın.

2-Sırasıyla

– HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Alcatel  / SpeedTouch USB / Phonebook / 0001

yolunu izleyin.

3-Sağ tarafta yer alan VpiVci_VCI ya da VpiVci_VPI değere çift tıklayın.

4-Değer tipini ondalık olarak işaretleyip, VPI değerine 8VCI değerine 35 yazıp OKbutonuna tıklayın ve kayıt defterini kapatın.

5- Mpdeminizi USB Portundan söküp tekrar taktığınızda değerleri otomatik olarak aldığını ve kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra internete çıkış yapabildiğinizi göreceksiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *